در حال بارگزاری

شما اینجا هستید:خانهوبلاگ 18 نکته برای مدیریت پول
18 نکته برای مدیریت پول

مدیریت پول بخشی ضروری از یک زندگی مالی سالم است. مدیریت پول به شما امکان می دهد همیشه برای موارد ضروری زندگی و چیزهایی که واقعا برای شما مهم هستند پول داشته باشد تا با خیالی آسوده خرج کنید و استرس قرض کردن و یا کمک گرفتن از دیگران نداشته باشید. این 18 نکته بودجه‌بندی به جای محدودکننده بودن، به شما کمک می‌کند تصویر واضحی از پولی که باید خرج کنید ایجاد کنید و به شما کمک می‌کند درآمد اضافی را پیدا کنید که بتوانید کارآمدتر استفاده کنید.

افرادی که بودجه دارند، خود را برای خروج سریعتر از بدهی تنظیم می کنند، به اهداف پس انداز خود در طول زمان دست می یابند و خرج هوشمندانه را تمرین می کنند. بهترین بخش این است که برای پیاده سازی عادات خوب بودجه ریزی، تنها به چند ترفند آسان در روال پول شما نیاز است.

لزوم استفاده از بودجه بندی

کارهایی هستند که ارزش انجام هر روز را دارند. ما با مسواک زدن، نوشیدن آب فراوان و فعال بودن از نظر جسمی سالم می‌مانیم. پس چرا انجام این نوع مراقبت روزانه با سلامت مالی ما اینقدر سخت است؟ برای آشنایی با کارهای ساده و سریعی که می توانید هر روز انجام دهید تا به بودجه خود پایبند باشید، ادامه مطلب را بخوانید.

1. قبل از شروع ماه بودجه خود را مشخص کنید

برای حفظ بودجه خود، از قبل برنامه ریزی کنید. یک هفته قبل از شروع یک ماه جدید، بنشینید و فعالیت ها و هزینه های ماه آینده خود را برنامه ریزی کنید. به عنوان مثال، ممکن است یک ماه یک سفر جاده ای یا قرار پزشک داشته باشید، اما ماه بعد نه. هنگامی که ماه خود را برنامه ریزی کردید، یک بودجه واقعی تعیین کنید. می توانید از پلنر های مالی پلنیلا برای تقسیم درآمد، هزینه های ضروری، هزینه های اضافی و کمک های پس انداز خود استفاده کنید.

2. بودجه بندی را تا صفر تمرین کنید

بودجه بندی به صفر به این معنی است که هر ریالی را که به دست می آورید ردیابی کنید و آن را در بودجه خود جای دهید تا زمانی که یک ریال هم نداشته باشید. فرض کنید، برای مثال، شما 5.000.000 تومان در ماه درآمد دارید. پس از بودجه بندی هزینه های ثابت خود، قسط ها، سرمایه گذاری ها و سایر موارد اضافی، نباید پولی برای پس انداز داشته باشید. بودجه بندی صفر می تواند به شما نشان دهد که پول شما به کجا می رود و به هر ریالی که به دست می آورید هدفی را ارائه می دهد.

3. از ابزارهای مناسب استفاده کنید

ابزارهای مناسب را برای اطمینان از موفقیت از همان ابتدا برای خود آماده کنید. پول خود را با پلنر های برنامه ریزی مالی مدیریت کنید یا از برنامه های ردیاب برای پیگیری هزینه های خرید یا هزینه های مراقبت های بهداشتی استفاده کنید. ابزارهای قدرتمند بودجه‌بندی می‌توانند به شما کمک کنند دقیقاً ببینید هر ریال کجا می‌رود، صورت‌حساب‌ها و اهداف را به شما یادآوری می‌کند، و زمانی که در یک دسته بیش از حد خرج کرده‌اید به شما هشدار می‌دهد.

4. ایجاد نیازها در مقابل خواسته ها

«نیازها» هر چیزی که برای رفاه اولیه فیزیکی، ذهنی و مالی شما حیاتی است را نیاز در نظرمیگیریم. فکر کنید به غذا، اجاره، و بازپرداخت بدهی. اینها همیشه باید در بودجه شما لحاظ شوند این موارد در پلنر های مالی یافت می شوند. تقریباً هر چیز دیگری در دسته “خواسته ها” قرار می گیرد. حتما برای این موارد هم بودجه در نظر بگیرید! قانون 50/20/30 را در نظر بگیرید که تقریباً 30 درصد از درآمد شما را به چیزهای غیر ضروری اختصاص می دهد که سبک زندگی شما را بهبود می بخشد.

5. قبوض و رسیدها را مرتب نگه دارید

صورت‌حساب‌ها و رسیدهای خود را مرتب نگه دارید تا در صورت نیاز به مراجعه مجدد به آنها دسترسی داشته باشید.
می‌توانید فایل‌های فیزیکی را از طریق فایل‌های آویزان یا پوشه‌هایی بایگانی کنید. اگر این کار را انجام می دهید، اسناد خود را بر اساس ماه یا حساب مرتب کنید – هر کدام که برای شما منطقی تر  و راحت تر است. اگر صورت‌حساب‌ها و رسیدهای خود را بیشتر از طریق ایمیل دریافت می‌کنید، ممکن است بخواهید همه چیز را به صورت الکترونیکی ثبت کنید.

6. از حساب های جداگانه استفاده کنید

بسیاری با استفاده از چندین حساب جاری برای سازماندهی امور به موفقیت دست یافته اند. برای مثال، داشتن یک حساب جاری جداگانه برای هزینه‌های ثابت مانند اجاره و پرداخت‌های خودرو، دیدن پولی را که باید هر ماه برای دسته‌های انعطاف‌پذیرتر بودجه خود مانند غذا خرج کنید، آسان می‌کند.

7. اولویت بازپرداخت بدهی

در حالی که ممکن است برای شروع یک بودجه و پس انداز برای تعطیلات یا ماشین سوق پیدا کنید، قرار دادن این ایده ها و تمرکز بر پرداخت بدهی های موجود بهتر است. اولویت بندی بدهی ممکن است باعث صرفه جویی در پول شما و کاهش استرس مالی شود.

8. عوامل سرگرم کننده را فراموش نکنید

بیشتر بودجه ها زمانی موفق هستند که برای چیزهای سرگرم کننده جا باز کنید. وقتی می‌دانید که برای دیدن یک فیلم، ولخرجی کردن روی صورت یا بازدید از یک بار جدید فضای کمی برای تکان دادن دارید، به احتمال زیاد با پایبندی به بودجه خود موفق خواهید شد. به این مانند یک روز تقلب برنامه ریزی شده برای امور مالی خود فکر کنید!

9. ابتدا ذخیره کنید، سپس خرج کنید

اکثر مردم ترجیح می دهند ابتدا خرج کنند و باقیمانده را پس انداز کنند. این باعث می‌شود ذخیره‌سازی اختیاری باشد و کمک‌های پس‌انداز مداوم را تضمین نمی‌کند. پس انداز را به عنوان یک هزینه ثابت در نظر بگیرید و آن را در بودجه خود لحاظ کنید. «آنچه را که پس از خرج باقی می‌ماند پس انداز نکنید. در عوض آنچه پس از پس انداز باقی می ماند خرج کنید.» چه کسی می تواند با وارن بافت بحث کند؟!

10. همین حالا شروع به کمک به بازنشستگی کنید

احتمالاً قبلاً آن را شنیده اید، اما ما دوباره آن را می گوییم: برای شروع پس انداز برای بازنشستگی هیچ وقت زود نیست. در صورت امکان، برنامه تطبیق بازنشستگی کارفرمای خود را به حداکثر برسانید – در نهایت، این پول رایگان است. شروع زودهنگام تضمین می کند که وقتی سعی می کنید به بودجه خود برسید فشار بیشتری به بودجه خود وارد نکنید

11. سپرده مستقیم خود را تقسیم کنید

اگر از طریق کارفرمای خود سپرده مستقیم دارید، آن را طوری تنظیم کنید که درصد مشخصی از درآمد شما مستقیماً به حساب پس انداز شما برود. به این ترتیب شما حتی نیازی به صرفه جویی در بودجه خود ندارید زیرا اتوماسیون کار را برای شما انجام می دهد. این یک چیز کمتر برای پیگیری است!

12. انتظار غیر منتظره را داشته باشید

گاهی تمام برنامه ریزی های دنیا نمی تواند ما را برای هزینه های غیرمنتظره آماده کند. مواردی مانند تعمیر خودرو یا سفر یا نیاز به درمان اورژانسی غیرممکن است که پیش بینی شود. به همین دلیل بسیار مهم است که یک صندوق اضطراری را در بودجه خود لحاظ کنید.

13. برای خریدهای بزرگ برنامه ریزی کنید

اگر قصد خرید یک کالای گران قیمت مانند یک لپ تاپ یا تلویزیون جدید را دارید، مهم این است که از قبل برنامه ریزی کنید. تاریخ خرید را تعیین کنید و قیمت را بر تعداد روزهایی که دارید تقسیم کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید یک کامپیوتر n تومانی در 300 روز بخرید، فقط باید n/300  تومان در روز پس انداز کنید. این کار به طور بالقوه شما را در بدهی جدی قرار می دهد و باعث می شود تا زمانی که بتوانید موجودی را پرداخت کنید، هزینه های بهره را پرداخت کنید.

14. شامل یک دسته اضطراری

گاهی اوقات یک هزینه کاملاً در دسته بندی های بودجه شما قرار نمی گیرد. اینجاست که داشتن یک اتفاق احتیاطی مفید است. نکته اینجاست: مطمئن شوید که از آن به عنوان بهانه ای برای خرج کردن بیش از حد در هر یک از دسته های دیگر خود استفاده نمی کنید. اگر متوجه شدید که دائماً در زمینه غذا، خرید یا هر زمینه دیگری بیش از حد بودجه می پردازید، به جای اینکه آن را در موارد احتمالی خود اختصاص دهید، بودجه خود را تغییر دهید.

15. بودجه خود را ماهانه تنظیم کنید

نیاز به تغییر دارد و نباید بودجه ای را در نظر گرفت. ارزیابی مجدد بودجه خود را به صورت ماهانه در نظر بگیرید تا متوجه شوید که چقدر به آن پایبند بوده اید. اگر متوجه شدید که در یک دسته به طور مداوم بیش از حد هزینه می کنید و در دسته دیگر کمتر هزینه می کنید، بودجه خود را برای دستیابی به آن بیشتر کنید.

16. اهداف خاص و واقع بینانه را ترسیم کنید

به یاد داشته باشید که آسان ترین اهداف قابل دستیابی، SMART هستند – خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و به موقع. به جای گفتن «امسال، می‌خواهم بیشتر پس‌انداز کنم»، سعی کنید، «می‌خواهم تا 31 دسامبر 1000 دلار برای یک صندوق اضطراری پس‌انداز کنم

17. یک روز بدون خرج را رعایت کنید

یک روز در هفته را مشخص کنید که در آن هیچ پولی به غیر از آنچه کاملا ضروری است خرج نکنید. این یک راه آسان برای اطمینان از اینکه هزینه های هفتگی در محدوده بودجه شما باقی می ماند، است. اگر به طور جدی نیاز به پاکسازی مخارج دارید، یک ماه کامل بدون خرج کردن را در نظر بگیرید – بله، درست خواندید – یک ماه تمام پول صرف کنید و فقط برای مایحتاج ضروری هزینه کنید.

18. به خودتان خیلی سخت نگیرید

عادت کردن به یک روال بودجه بندی جدید ممکن است چند ماه طول بکشد تا کامل شود. ممکن است بودجه شما برای بار اول یا بار دوم کامل نباشد. همانطور که به روال جدید خود می پردازید، با خودتان و سبک زندگی بودجه بندی خود مهربان باشید. برای کمک به ایجاد عادات جدید، روی تصمیم گیری روزانه با اهداف بودجه بندی خود تمرکز کنید.

برنامه ریزی بودجه یک گام مهم در به حداکثر رساندن سلامت مالی شما است و می توان آن را در کمتر از یک ساعت انجام داد. پایبندی به برنامه به شما کمک می‌کند تا بیشترین بهره را از درآمد خود ببرید و خیالتان را راحت کند که هر دلار در حساب جاری شما به هدف خاصی می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *