در حال بارگزاری

شما اینجا هستید:خانهوبلاگ 9 مزیت کلیدی برنامه ریزی مالی کسب و کار
9 مزیت کلیدی برنامه ریزی مالی کسب و کار

ایجاد یک برنامه ریزی مالی تجاری هرگز آسان نیست. این کار نیاز به تلاش، داده های خوب و مقدار مناسبی از تخیل دارد. و اگر قبلاً این کار را انجام نداده اید، احتمالاً در طول مسیر با موانعی روبرو خواهید شد.

در این مقاله تلاش شده تا به شما نشان داده شود که برنامه ریزی مالی تا چه اندازه می تواند مفید باشد. 

یک برنامه مالی خوب، شما را متمرکز و در مسیر رشد شرکت، زمانی که چالش‌های جدید به وجود می‌آیند، و زمانی که بحران‌های غیرمنتظره رخ می‌دهد، حفظ می‌کند. این به شما کمک می کند تا به طور واضح با کارکنان و سرمایه گذاران ارتباط برقرار کنید و یک تجارت مدرن و شفاف ایجاد کنید.

برنامه ریزی مالی کسب و کار چیست؟

برنامه مالی شرکت شما اساساً فقط بخش مالی طرح کلی کسب و کار شما است. این داده ها و پیش بینی های مالی واقعی را اعمال می کند تا بقیه طرح کسب و کار شما را در چارچوب قرار دهد.

و مهمتر از همه، آینده نگر است. در حالی که از ارقام حسابداری موجود (اگر قبلاً آنها را دارید) و تجربه برای ایجاد طرح خود استفاده می کنید، این به سادگی کپی/پیست کردن داده های حسابداری شما نیست. در عوض، شما به اهداف کسب و کار خود نگاه می کنید و سطح سرمایه گذاری را که می خواهید برای دستیابی به هر یک از آنها انجام دهید، مشخص می کنید.

یک طرح کسب و کار تا زمانی که شروع به پر کردن اعداد و شرایط نکنید کاملاً مفهومی است. بخش‌های مربوط به برنامه بازاریابی و استراتژی شما برای خواندن جالب است، اما اگر نتوانید کسب و کار خود را با ارقام خوب در خط پایانی توجیه کنید، معنایی ندارند.

بخش مالی یک طرح تجاری یکی از ضروری ترین اجزای طرح است، زیرا اگر امیدی به جلب سرمایه گذاران یا دریافت وام بانکی دارید، به آن نیاز خواهید داشت. حتی اگر نیازی به تامین مالی ندارید، باید یک پیش بینی مالی تهیه کنید تا به سادگی در هدایت کسب و کار خود موفق باشید.

اهمیت برنامه ریزی مالی در کسب و کار

احتمالاً برای اکثر خوانندگان تعجب آور نخواهد بود، اما برنامه ریزی مالی برای ایجاد یک کسب و کار موفق ضروری است. طرح کسب و کار شما نحوه برنامه ریزی برای انجام کسب و کار را در ماه، سه ماهه، سال یا بیشتر دیکته می کند – بسته به اینکه چقدر برنامه ریزی می کنید.

برنامه ریزی مالی، شامل ارزیابی از محیط کسب و کار، اهداف شما، منابع مورد نیاز برای رسیدن به این اهداف، بودجه تیم و منابع است و هر خطری را که ممکن است با آن مواجه شوید برجسته می کند. در حالی که نمی توانید تضمین کنید که همه چیز دقیقاً همانطور که برنامه ریزی شده انجام می شود، این تمرین شما را برای آنچه در آینده خواهد آمد آماده می کند.

در ادامه به مزایای فردی دقیق نگاه خواهیم کرد، اما کافی است بگوییم که بدون یک برنامه مالی روشن، اساساً فقط به بهترین ها امیدوار هستید.

9 مزیت برنامه ریزی مالی برای کسب و کار

 دقیقاً چه چیزی می توانید از برنامه ریزی مالی کسب و کار به دست آورید؟ مزایای برنامه ریزی کسب و کار احتمالا بی پایان است، اما در اینجا 9 مزیت واضح وجود دارد.

1. اهداف شرکت را روشن کنید

این واقعاً نقطه شروع کل برنامه مالی شماست. شرکت قرار است در سه ماهه، سال، سه سال آینده و … چه دستاوردهایی داشته باشد؟

در ابتدا، می خواهید ثابت کنید که نیاز واقعی برای کسب و کار شما وجود دارد و کسب و کار شما این نیاز را برطرف می کند. این همچنین به عنوان “مناسب محصول/بازار” شناخته می شود. برای بسیاری از استارت آپ ها، چندین سال اول ممکن است به ساخت یک محصول و ایجاد تناسب آن محصول/بازار اختصاص یابد. بنابراین این هدف اصلی یک تا دو ساله شما خواهد بود.

بسیار مهم است، اگر این هدف کلیدی شما باشد، اهداف فروش بزرگ یا KPIهای بازاریابی عظیمی را تعیین نخواهید کرد. اگر محصول آماده فروش نباشد، سرمایه گذاری در فروش و بازاریابی برای مشتریان جدید چه فایده ای دارد؟

ما در طول این پست به اهداف شرکت شما اشاره خواهیم کرد، بنابراین ارزش آن را دارد که از همان ابتدا به آنها رسیدگی کنید.

2. مدیریت معقول جریان نقدی

برنامه مالی شما همچنین باید انتظارات روشنی را برای جریان نقدی – مقدار ورودی و خروجی شرکت – تعیین کند. در ابتدا، مطمئناً بیش از آنچه که می کنید خرج خواهید کرد. اما سطح قابل قبول هزینه چقدر است و چگونه در مسیر خود باقی خواهید ماند؟

به عنوان بخشی از این طرح، شما همچنین باید بفهمید که چگونه جریان نقدی را به راحتی اندازه گیری می کنید. ممکن است شما کارشناسان مالی باتجربه ای در تیم نداشته باشید، بنابراین آیا می توانید به طور دقیق و کارآمد از کجا می رود پول خود را پیگیری کنید؟

با برنامه‌ریزی از هم‌اکنون، می‌توانید چالش‌ها را هم در دریافت پول و هم در خرج کردن آن پیش‌بینی کنید و راه‌هایی را برای انجام هر دو به طور مؤثرتر شناسایی کنید.

3. تخصیص هوشمندانه بودجه

این بدیهی است که ارتباط نزدیکی با مدیریت جریان نقدی (در بالا) و کاهش هزینه (در زیر) دارد. هنگامی که درک روشنی از میزان بودجه ای که باید خرج کنید – چه از طریق درآمد فروش یا سرمایه گذاری – داشته باشید، باید بفهمید که واقعاً چگونه آن را خرج خواهید کرد.

این شرکت بودجه کلی خود را دارد – اساساً “نرخ سوخت” آن برای هر سه ماهه یا سال. این را به بودجه های تیمی خاص (توسعه محصول، بازاریابی، پشتیبانی مشتری و غیره) تقسیم کنید و اطمینان حاصل کنید که مبالغ اختصاص داده شده به هر کدام اهمیت آن ها را منعکس می کند.

بودجه‌ها به هر تیم محدودیت‌های خاص خود را می‌دهند که از درون آنها بسازد. آنها می دانند که چه منابعی در دسترس آنها است و می توانند کمپین ها و توسعه شخصی یا محصول را بر اساس آن برنامه ریزی کنند.

در سطح شرکت، ردیابی بودجه پروژه یا تیم همیشه آسان تر از نظارت بر هزینه ها به طور کلی است. هنگامی که هر بودجه را تقسیم می کنید، نسبتاً ساده است که مراقب باشید چه کسی چه چیزی را خرج می کند.

4. کاهش هزینه های ضروری

به غیر از تعیین میزان هزینه (و هزینه) که می توانید انجام دهید، یک برنامه مالی همچنین به شما امکان می دهد پس انداز را زودتر از موعد مشخص کنید. اگر مدتی است که در کسب و کار بوده اید، ساختن برنامه مالی خود مستلزم نگاه کردن به آنچه قبلاً خرج کرده اید و سرعت رشد شما در حال حاضر است.

همانطور که بودجه(های) خود را برای سال آینده تنظیم می کنید، به هزینه های گذشته رجوع می کنید و هزینه های غیرضروری یا بیش از حد متورم را در طول مسیر شناسایی می کنید. و سپس برای بودجه سال آینده، شما به سادگی مطابق با آن تنظیم می کنید.

این تلاش آگاهانه همه بخشی از کنترل هزینه است، تمرینی که هزینه های شرکت را مطابق با انتظارات شما نگه می دارد. حتی بهتر از آن، یک بررسی سه ماهه یا سالانه تقریباً همیشه زمینه هایی را نشان می دهد که می توانید در آنها پول پس انداز کنید و از منابع خود بهتر استفاده کنید.

درباره کنترل موثر هزینه بیشتر بیاموزید.

5. کاهش خطر

یکی از جنبه‌های مهم نقش تیم مالی کمک به شرکت‌ها برای جلوگیری و هدایت ریسک است – از تقلب مالی گرفته تا بحران اقتصادی. و در حالی که پیش بینی یا حتی اجتناب از بسیاری از خطرات دشوار است، بسیاری از خطرات وجود دارد که می توانید آنها را مشاهده کنید.

برنامه مالی شما باید برای هزینه های بیمه کسب و کار خاص، ضررهای ناشی از ناکارآمدی های پرخطر، و شاید منابعی را برای هزینه های غیرمنتظره کنار بگذارد. به‌ویژه در زمان‌های آشفته، ممکن است در واقع چندین پیش‌بینی مالی ایجاد کنید که نتایج متفاوتی را برای کسب‌وکار نشان می‌دهد: یکی که در آن درآمد به راحتی به دست می‌آید، و یکی دو مورد دیگر که در آن زمان‌ها سخت‌تر است.

مجدداً، نکته این است که برنامه‌های اضطراری داشته باشید، و تلاش کنید تا تعیین کنید اگر به جای 30 درصد (یا 50 درصد)، تنها 20 درصد در سه ماهه آینده رشد کنید، نقشه راه شما چگونه تغییر می‌کند. دلیلی برای افراط وجود ندارد، اما می‌توانید حوزه‌های پرخطری را در کسب‌وکار پیدا کنید، و همچنین بهترین پاسخ‌های خود را در صورت بروز مشکل در نظر بگیرید.

6. مدیریت بحران

اولین چیزی که در هر بحران شرکتی اتفاق می افتد این است که برنامه های خود را مرور و بازسازی کنید. که البته به این معنی است که در وهله اول باید یک طرح تجاری واضح داشته باشید. در غیر این صورت، واکنش شما به بحران صرفاً بداهه‌گویی است.

با آشکار شدن بحران مالی 2020، مهم ترین سخنی که از رهبران مالی شنیدیم، نیاز به بازنگری مداوم بود. هیچ‌کس واقعاً نمی‌دانست که این بحران چقدر طول می‌کشد، یا چگونه بر کسب‌وکارشان تأثیر می‌گذارد. بنابراین شرکت ها برنامه های مالی جدیدی را حداقل به صورت ماهانه یا فصلی ایجاد کردند.

و کسانی که برنامه های مالی قوی و سنجیده داشتند، این روند را آسان تر کردند. آن‌ها بارها و بارها از ابتدا شروع نمی‌کردند، و قبلاً خطرات آشکار و اهرم‌های کلیدی را شناسایی کرده بودند که باید در پاسخ به آن عمل کنند.

7. جمع آوری کمک های مالی روان

بیایید اکنون کاملاً از خطر دور شویم. چه یک استارت‌آپ کاملاً جدید باشید، چه شرکتی پایدار باشید که به تزریق نقدی کمی نیاز دارد، یا به دنبال سرمایه‌گذاری قابل توجهی در سطح سری باشید، احتمالاً در برخی مواقع به بودجه نیاز خواهید داشت.

و اولین چیزی که هر سرمایه گذار یا بانک احتمالی از شما می خواهد طرح تجاری شماست. آن‌ها می‌خواهند ببینند که چگونه می‌خواهید کسب‌وکارتان را توسعه دهید، چه خطرات و عدم قطعیت‌هایی در آن وجود دارد و چگونه از پول آن‌ها به خوبی استفاده می‌کنید.

یک برنامه مالی که با سرمایه گذاران صحبت می کند بسیار مهم است، و هر چه سابقه برنامه ریزی شما بهتر باشد، احتمال بیشتری دارد که به پیش بینی های شما اعتماد کنند. بنابراین چه امروز به دنبال سرمایه باشید یا نه، یک برنامه مالی تجاری ابزار مهمی در سینه شماست

8. نقشه راه رشد

در نهایت، برنامه مالی شما به شما کمک می کند تا وضعیت فعلی خود را تجزیه و تحلیل کنید و جایی که می خواهید کسب و کار در آینده باشد را پیش بینی کنید. باز هم، طرح تجاری گسترده‌تر شما این کار را در سطح وسیعی انجام می‌دهد: بازارهایی که می‌خواهید در آنها حضور داشته باشید. تعداد کارمندانی که خواهید داشت؛ محصولات یا خدماتی که امیدوارید بفروشید.

بخش مالی داده‌ها را به این اهداف اضافه می‌کند و سطح سرمایه‌گذاری شما را در طول مسیر افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، اگر می خواهید 100 کارمند جدید را در سال جاری استخدام کنید، برنامه مالی شما احتمالاً باید شامل استخدام کنندگان و بودجه خاصی برای یافتن استعدادهای جدید باشد.

برای تعیین میزان بزرگی شرکت، هزینه های خود با یک شرکت بزرگتر و میزان درآمدی که برای جبران آن به دست می آید، وقت بگذارید. اگر سرمایه‌های مخاطره‌آمیز را برای کمک به رشد مالی جمع‌آوری کرده‌اید، احتمالاً می‌توانید انتظار داشته باشید که پول نقد را سریع‌تر از آنچه که به دست می‌آورید بسوزانید – این طبیعی است.

اما اگر از طریق پول بسوزانید و نتوانید به اهداف رشد خود برسید، باید موقعیت خود را دوباره ارزیابی کنید. بنابراین اکنون آن اهداف رشد را تعیین کنید، و می‌توانید در حین حرکت ارزیابی کنید.

9. شفافیت با کارکنان و سرمایه گذاران

قبلاً اشاره کردیم که برنامه مالی شما چقدر برای سرمایه گذاران ضروری است. بنابراین ما در اینجا بیشتر به آنها نخواهیم پرداخت.

اما همین امر در مورد کارکنان نیز صادق است. در حال حاضر انتظار می رود که مدیران شرکت با کارکنان باز و صادق باشند. برخی از استارت آپ ها تا آنجا پیش می روند که حقوق خود را در معرض دید جهانیان قرار می دهند.

حداقل، کارمندان مدرن می خواهند ببینند که شرکت در دستان خوبی است و در مسیر موفقیت قرار دارد. و هنگامی که مدیران می توانند برنامه مالی را در جلسات همه جانبه به اشتراک بگذارند، داده های واقعی را به آنچه در غیر این صورت یک طرح تجاری فاقد جزئیات بود، می آورند.

کارمندان دوست دارند ارقام کلیدی مانند درآمد، هزینه ها و جایی که شما در مسیر سودآوری قرار دارید را ببینند.

مواردی که باید در برنامه مالی کسب و کار گنجانده شود

ما در اینجا به جزئیات زیاد نخواهیم پرداخت، اما ارزش آن را دارد که در مورد آنچه در برنامه مالی معمولی تعلق دارد، ایده ای ارائه دهیم.

یک برنامه مالی سه ساله رایج ترین است. اما دوره مورد نظر هر چه باشد، برنامه شما باید شامل موارد زیر باشد:

پیش بینی فروش: رشد فروش مورد انتظار خود را برای آینده نزدیک و همچنین هزینه فروش را پیش بینی کنید. شما می توانید این موارد را در گروه های قیمت گذاری، محصولات و سایر عوامل مهم مختلف تقسیم کنید.

هزینه ها و بودجه: در اینجا مهم ترین هزینه ها هستند – به هزینه های ثابت و متغیر تقسیم می شوند. (هزینه های ثابت کمتر معمولا به معنای ریسک کمتر برای کسب و کار است).

صورت سود و زیان: از طرف دیگر، می توانید یک صورت جریان نقدی ایجاد کنید که به نتیجه مشابهی دست می یابد. شما اساساً می خواهید پول را در سه سال آینده به داخل و خارج کنید.

دارایی‌ها و بدهی‌ها: اینها معمولاً از صورت‌حساب P&L شما جدا می‌شوند و مطمئناً شامل هزینه‌های راه‌اندازی و دارایی‌های کسب‌وکارهای جدید می‌شوند.

تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر: در حالت ایده آل، می توانید در سه سال آینده نقطه سربه سر خود را شناسایی کنید.

استخدام و ساختار تیم: این یکی ضروری نیست، اما منطقی است که آن را به عنوان بخشی از طرح تجاری خود اضافه کنید. برای رسیدن به اهداف خود به چه کسانی نیاز خواهید داشت – و چه زمانی آنها را به دست خواهید آورد؟

برای اطلاعات بیشتر – به ویژه در مورد پیش بینی در زمان های نامشخص – راهنمای متخصص ما برای برنامه ریزی مالی راه اندازی را بخوانید.

هیچ زمانی مانند زمان حال برای ایجاد طرح مالی کسب و کار شما وجود ندارد

ما 9 دلیل عالی برای شروع به کار بر روی برنامه مالی شرکت خود در اسرع وقت دیده ایم. همانطور که بررسی کردیم، امور مالی بخش مهمی از طرح کلی کسب و کار شما را تشکیل می دهد، بدون آن شما برای ارزیابی عملکرد خود به عنوان یک شرکت مشکل خواهید داشت.

البته، این تمرین نیاز به فرافکنی دارد – شما نمی توانید فقط به اعدادی که امروز دارید تکیه کنید. اما این همان حدس و گمان نیست. بهترین شیوه ها را دنبال کنید و تمام نتایج بالقوه را در نظر بگیرید، و با یک نقشه راه روشن برای رسیدن به موفقیت تجاری در آینده قابل پیش بینی کنار خواهید رفت.

از آنجا، کار کردن، اندازه گیری موفقیت و به روز رسانی منظم برنامه مالی شما ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *